Muziektheater

Samen met acteur / verteller / zanger Ronald Stout maakt het USK muziektheater onder de naam ‘Struif’ (www.struifkindertheater.nl).

_DSC7643_3Uit de combinatie van compleet saxofoonkwartet met acteur ontstonden tot op heden zeven producties die zich kenmerken door veel vaart, muziek, humor en weinig tekst. De vaak kolderieke situaties ontstaan spelenderwijs, de muziek is van de hand van Caspar Becx. De meest recente voorstellingen zijn ‘Stoepje’, ‘Midas’, ‘Oma Waait Weg’ en ‘Keizertje’.

“Oma Waait Weg’ is een voorstelling op basis van een idee en tekst van Tom Sijtsma en kwam tot stand met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten. De hoofdrollen zijn voor Mats en zijn verwarde oma Willemien, die in allerlei bizarre situaties verzeild raken.

De voorstelling ‘Keizertje’ is een tweemansproductie van Caspar Becx en Ronald Stout en is geïnspireerd door de laatste jaren van Napoleon en de ouverture 1812 van Tchaikovsky, waarin één van zijn veldslagen centraal staat.
Keizertje is verbannen naar een eiland en daar staat hem uit zijn ooit immense leger nog precies één soldaat terzijde; de langste, maar niet de meest slimme. Het wachten is op een boot die hen van het eiland af kan halen.

Inmiddels honderden keren ging Struif op pad om voorstellingen te spelen in heel Nederland, zowel in scholen als in theaters.